El projecte de l'hotel de luxe a les Drassanes
El projecte de l'hotel de luxe a les Drassanes
Barcelona

La Generalitat rebutja protegir els entorns de la muralla medieval de Barcelona

Cultura argumenta que la llei no l'obliga a obrir un expedient sobre el cas i afirma que els voltants de les Drassanes ja tenen la trama urbana prou consolidada per haver-la de protegir

RedaccióActualitzat

El Departament de Cultura de la Generalitat rebutja la petició de l'Ajuntament de Barcelona de protegir l'entorn de l'edifici de les Drassanes. El consistori s'havia agafat a aquesta possibilitat legal per intentar frenar el projecte de construcció d'un hotel de 5 estrelles a prop de les drassanes i la muralla medieval atesa la seva consideració de bé cultural d'interès nacional.

Cultura argumenta que la llei no l'obliga a obrir un expedient sobre el cas i afirma que els voltants de les Drassanes ja tenen la trama urbana prou consolidada per haver-la de protegir. Així ha justificat la negativa el conseller de Cultura, Santi Vila:

"Aquest bé cultural d'interès nacional no necessita la delimitació d'un entorn de protecció perquè està situat en el si de la ciutat, amb un teixit dens, amb una realitat urbanística madura".

A més, el conseller ha carregat contra l'estratègia del govern d'Ada Colau:

"Sorprèn que això s'incorpori en el debat públic, crec que amb una certa voluntat de distreure o fins i tot eludir responsabilitats, i, per tant, la ciutat de Barcelona ha de prendre les seves pròpies decisions, però no buscant argúcies ni excuses amb altres administracions".

L'Ajuntament de Barcelona discrepa de la tesi del conseller Vila i assegura que la trama urbana a les Drassanes no està prou consolidada perquè encara hi ha un gran solar pendent d'edificar, cosa que fa encara més evident la necessitat de declarar l'entorn protegit.

Amb aquesta negativa, l'obtenció de la llicència per part dels promotors de l'hotel és molt més a prop. L'hotel de luxe que l'Ajuntament vol frenar no es va incloure a la moratòria decretada a Ciutat Vella perquè es va començar a tramitar abans que s'aprovés.

Anar al contingut