Bitllets d'euro. (Foto: ACN)
Bitllets d'euro. (Foto: ACN)
Madrid

La Generalitat rebrà un total de 5.433,9 milions del fons de liquiditat autonòmic, 410 milions més del que s'havia anunciat

El Ministeri d'Hisenda ha explicat que el ball de xifres es deu al fet que la Generalitat va fer una primera sol·licitud al mes de juliol i el 24 de setembre el govern espanyol va establir els requisits d'accés al fons, amb una modificació dels conceptes.

RedaccióActualitzat
La Generalitat i l'Institut de Crèdit Oficial van signar divendres passat una operació de crèdit de 5.433,9 milions d'euros del fons de liquiditat autonòmic (FLA), 410 milions més del que s'havia anunciat (5.023 milions), pel fet que l'executiu espanyol ha ampliat els criteris que s'hi poden acollir i estableix que el fons actuï també per a pagament a proveïdors i transferències a entitats locals. Així ho han confirmat fonts de la Conselleria d'Economia i del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. La Generalitat va rebre els dos primers trams del fons la setmana passada (471 milions) i dimarts passat (568 milions), de manera que fins ara ha rebut 1.039 milions.

El Ministeri d'Hisenda ha explicat que el ball de xifres es deu al fet que la Generalitat en va fer una primera sol·licitud al mes de juliol i el 24 de setembre el govern espanyol va establir els requisits d'accés, amb una modificació dels conceptes.

D'aquesta manera, a més del deute de les comunitats autònomes, que és el capítol principal a què es destina el fons, s'hi poden acollir també pagaments a proveïdors i transferències a les entitats locals. La quantitat inicial de 5.023 milions d'euros queda ampliada fins a 5.433,9 milions, que és la xifra que es va signar divendres.
Anar al contingut