Lleida

La Generalitat proposa ampliar en 1.600 les hectàrees de protecció d'aus del canal Segarra-Garrigues

La Generalitat vol ampliar amb 1.597 hectàrees més les Zones d'Especial Protecció de les Aus (ZEPA) del canal Segarra-Garrigues. Amb aquesta mesura compliria la sentència del Tribunal de Justícia de Luxemburg i evitaria sancions. Les hectàrees que proposa la Generalitat es troben principalment als municipis d'Alfés, Aspa, Alcanó i Sarroca. La proposta del govern catalàha sortit a informació pública de manera que s'ha obert un període d'al·legacions de vint dies.

Actualitzat
Les 1.597 hectàrees que proposa la Generalitat se sumaran a les 14.297 que es van aprovar el mes de juny passat i a les 26.250 de l'inici del projecte. Això vol dir que el canal Segarra-Garrigues tindrà 42.144 hectàrees protegides d'un total de 70.150 distribuïdes per la Noguera, la Segarra, l'Urgell, el Pla d'Urgell, les Garrigues i el Segrià. 

La Generalitat vol que un cop s'acabi la fase d'informació pública es pugui aprovar la proposta definitiva i enviar-la a la Comissió Europea.

Inauguració amb amenaces

El mes de juliol passat es va inaugurar el primer tram del canal. Pocs dies després, la Generalitat i el govern espanyol van rebre serioses amenaces de la Comissió Europea: si no s'ampliaven les zones de protecció d'aus, l'estat hauria de pagar una multa de centenars de milers d'euros per cada dia de reg. Davant d'aquesta situació, els consellers de Medi Ambient i Agricultura van viatjar a Brussel·les per negociar amb la comissió encarregada de supervisar aquest projecte. De la reunió en van sortir dos mesos més de marge per solucionar el conflicte.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut