Barcelona

La Generalitat projecta un nou traçat per al Quart Cinturó que desplaça la via cap al sud i deixa lliures els espais més verges del Vallès

El govern ja té sobre la taula una nova proposta sobre el traçat del Quart Cinturó. Es tractaria de desplaçar la carretera més cap al sud, cosa que l'allunyaria de les zones agrícoles, però l'acostaria a les més urbanitzades. L'última decisió la té el Ministeri de Foment, que n'és el titular, però ara caldrà veure com reben aquesta proposta els veïns i les organitzacions ecologistes que s'hi oposen i també ERC i ICV-EUiA, dos dels tres partits del govern, que hi eren contraris.

Actualitzat

El govern ja té sobre la taula una nova proposta sobre el traçat del Quart Cinturó. Es tracta de desplaçar la carretera més cap al sud, cosa que l'allunyaria de les zones agrícoles, però l'acostaria a les més urbanitzades. L'última decisió la té el Ministeri de Foment, que n'és el titular, però ara caldrà veure com reben la proposta les organitzacions que s'oposen a aquesta infraestructura, entre les quals hi ha dos dels tres partits del govern.

Als plans de carreteres que tenia el govern, fins ara hi figurava la construcció del Quart Cinturó entre Abrera i Granollers. Però al mateix Vallès hi apareixien dues carreteres més, anomenades Interpolars Nord i Sud. Ara, el govern es planteja fusionar el Quart Cinturó i la Interpolar Nord, de manera que el traçat es desplaça a la zona més urbanitzada.

El govern català vol arribar a acords amb els agents socials, però l'última paraula la tindrà el Ministeri de Foment, que és el titular de l'obra.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut