Brussel·les

La Generalitat presenta una nova proposta de protecció d'aus al Segarra-Garrigues

Després de dos anys de discussió amb la Unió Europea, la Generalitat espera tancar aviat el conflicte sobre les zones de protecció d'aus en la construcció del canal Segarra-Garrigues. Europa havia denunciat Catalunya de no preveure'n extensions prou àmplies. Aquest dilluns, la Generalitat ha presentat a Brussel·les l'última proposta amb l'esperança que serà la definitiva. Preveu superar les 40.000 hectàrees de protecció.

Actualitzat
Els consellers d'Agricultura, Joaquim Llena, i de Medi Ambient, Francesc Baltasar, encara no ho han aconseguit, però la delegació catalana té l'esperança de no haver de tornar més a la capital europea per parlar dels límits de la Zona Especial de Protecció d'Aus.

Els membres del govern han presentat una última ampliació de 1.597 hectàrees de la zona de protecció dels ocells esteparis, que ja passaria, doncs, de les 40.000. Ara esperen que la Comissió Europea hi doni el vistiplau definitiu. Si s'arriba a un acord, com s'espera, es posarà fi a dos anys d'estira-i-arronses amb la Comissió Europea.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut