El Prat de Llobregat

La Generalitat prendrà mesures contra la gestora de les adopcions al Congo si es confirma la desatenció dels menors

La Generalitat està decidida a actuar contra l'Adic, l'agència que fa d'intermediària en les adopcions al Congo, si confirma les males condicions a què estan sotmesos els infants. Tres famílies adoptants han denunciat des del país africà que els menors no tenen prou medicaments i que la casa bressol on viuen està en mal estat. Això, tot i que l'agència ha rebut més de 100.000 euros del govern. Per aquest motiu, la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, ha advertit l'Adic que el seu departament "prendrà les mesures oportunes".

Actualitzat

El Departament d'Acció Social ha intensificat els contactes al Congo per desencallar les divuit adopcions pendents a Kinshasa i Brazzaville. La consellera, Carme Capdevila, ha informat que la Generalitat ha lliurat 105.000 euros a l'agència intermediària i, en conseqüència, espera que els infants estiguin bé.

Capdevila ha destacat que el govern "no permetrà, si es confirma que no estan correctament atesos, que es perpetuï aquesta situació i, per tant, prendrem les mesures oportunes". Un tècnic del departament ha arribat avui a Brazaville per estudiar si és cert que les condicions en què viuen els menors no són les més adients.

Acció Social ha contestat així a la denúncia de les tres famílies adoptants que han viatjat pel seu compte a Brazzaville i han comprovat que els 15 nens que hi ha a la casa bressol viuen en una situació "precària". Els pares asseguren que els falten medicaments i sovint la casa no disposa d'aigua o electricitat.

Els pares adoptius ja han avisat que no abandonaran el país sense els seus fills i han demanat celeritat abans que s'hagi de "lamentar una desgràcia", ja que hi ha "una epidèmia de còlera i un brot virulent de meningitis".


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut