Barcelona

La Generalitat posa en marxa una campanya de prevenció del càncer de pell

Més de 80% dels casos de càncer de pell estan provocats per prendre el sol sense la protecció adequada i després de patir cremades cutànies. Només l'any passat, es van diagnosticar a Catalunya 740 casos i molts es podrien haver evitat. Tenint això en compte, l'Institut Català d'Oncologia (ICO) ha posat en marxa, com cada estiu, una campanya d'informació i conscienciació per prevenir el melanoma, el càncer de pell més agressiu. Més de 7.800 pòsters i 700.000 tríptics informen en centres d'atenció primària, farmàcies, centres esportius i casals d'estiu dels perills de prendre el sol d'una manera irresponsable.

Actualitzat
Començar a prendre el sol de manera gradual; evitar l'exposició entre les 12 i les 16; protegir-se amb roba de cotó, gorra, ulleres de sol homologades i amb un factor de protecció adequat -superior a 20- són alguns dels consells d'aquesta campanya.

Després de banyar-nos o si suem hem de repetir l'aplicació de la crema protectora. A més, cal tenir en compte que no tenir calor no significar que no ens puguem cremar. La campanya recorda que una exposició excessiva al sol incrementa el risc de patir càncer de pell però també produeix danys a l'epidermis, arrugues, un envelliment prematur i, fins i tot, pot debilitar el sistema immunològic.

En aquesta campanya, l'ICO fa especial èmfasi en els nens i els joves, ja que, patir cremades durant aquesta etapa incrementa les possibilitats de patir càncer de pell en l'edat adulta. El melanoma és una malaltia poc freqüent que ha augmentat un 4% respecte a l'any passat. Afecta un 1,6% de les dones i un 1,2% dels homes amb tumors i registra uns índexs de mortalitat molt elevats.
Anar al contingut