Serret s'ha reunit amb els representats dels Agents Rurals (ACN)
Serret s'ha reunit amb els representats dels Agents Rurals (ACN)
Barcelona

La Generalitat planteja que els agents rurals puguin portar armes i armilles antibales

Després de la mort a trets de dos agents a mans d'un caçador, el govern ofereix al gremi formació en autoprotecció

RedaccióActualitzat

La Generalitat es planteja que els agents rurals portin armilla antibales, càmeres i, en alguns casos, fins i tot armes. Després de la mort a trets de dos agents a mans d'un caçador a Aspa, el govern ha ofert al gremi formació en autoprotecció. Així ho ha traslladat la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, als representants sindicats i de les associacions professionals dels Agents Rurals, el mateix dia que el caçador d'Aspa ha quedat acusat de dos delictes d'homicidi.

Serret ha destacat que, amb aquestes mesures, pretenen que els agents "se sentin segurs i amb les eines suficients" quan van a complir un servei. Algunes d'aquestes mesures són reivindicacions històriques dels sindicats i ja s'havien previst però encara no s'havien implantat.

De forma immediata, Agricultura farà una guia amb consells bàsics als agents, pensant en els controls de caça previstos per a aquest dijous. En aquests controls quals es podria augmentar el nombre d'efectius que integren les patrulles, perquè passin de dos a tres o quatre.

Serret s'ha compromès a culminar el reglament d'armes al cos d'Agents Rurals, pendent de desenvolupar des de l'any 2003, després d'una "avaluació profunda" i l'"assessorament d'experts" en què es plantegen poder dotar d'armes "grups especialitzats". És el que passa des de fa anys amb els agents que fan controls nocturns contra la caça furtiva, els únics que fins ara van armats.

Anar al contingut