Barcelona

La Generalitat ordena el sacrifici dels ànecs de sis granges més per la grip aviària

S'hauran de sacrificar més de 7.000 ànecs de granges de Vilallonga de Ter (Ripollès), Vilopriu (Baix Empordà), Fontanilles (Baix Empordà), Bescanó (Gironès), la Cellera de Ter (Selva) i Lliçà d'Amunt (Vallès Oriental)

RedaccióActualitzat

El Departament d'Agricultura ha ordenat el sacrifici dels ànecs de sis granges que ens els últims 30 dies havien rebut ànecs de l'explotació de Sant Gregori, que va haver de sacrificar tots els animals perquè s'hi havia detectat el virus de la grip aviària.

La decisió s'ha pres perquè s'ha trobat el virus en aquestes granges i també perquè s'ha confirmat que el focus d'influença aviària del tipus H5N8 detectat a l'explotació de Sant Gregori és d'alta patogenicitat, és a dir, que es transmet de manera molt agressiva entre els ocells.

Les granges afectades estan a Vilallonga de Ter (Ripollès), Vilopriu (Baix Empordà), Fontanilles (Baix Empordà), Bescanó (Gironès), la Cellera de Ter (la Selva), i Lliçà d'Amunt (Vallès Oriental).

A més, per principi de màxima precaució, s'ha tractat com a focus una explotació de Sant Aniol de Finestres, que quan va ser inspeccionada ja havia sacrificat tots els animals.

En total, s'han de sacrificar 7.297 ànecs. La granja més afectada és la de Fontanilles, que ha ha de sacrificar 5.600 ànecs.

A més, el Departament d'Agricultura també ha decidit immobilitzar les granges d'aviram que hi ha en un radi de tres quilòmetres de cada una de les explotacions on s'ha detectat el virus i també restringeix els moviments de les explotacions avícoles en un radi de deu quilòmetres.

Aquestes mesures afecten un total de 237 explotacions d'aviram comercials i prop d'un miler de granges d'autoconsum.

El Departament d'Agricultura recorda que la grip aviària és una malaltia que afecta els ocells i no hi ha risc per a la salut pública. El subtipus H5N8 no es transmet als humans.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut