Manifestació a l'estació de Montcada i Reixac
Manifestació a l'estació de Montcada i Reixac
Barcelona

La Generalitat obre expedient a Renfe per no avisar de la protesta de Montcada i Reixac

Rull creu que la companyia no va actuar amb "diligència" en no preveure sistemes alternatius de transport

RedaccióActualitzat

El Departament de Territori i Sostenibilitat obrirà un expedient informatiu a Renfe per no avisar els viatgers de la protesta a l'estació de Montcada i Reixac després de l'atropellament mortal d'un jove de 16 anys el dia abans. Segons han indicat fonts del Departament, no comportarà cap sanció.

El conseller Josep Rull ha explicat que la companyia no va actuar amb "diligència" i afegeix que "hauria hagut d'informar adequadament els usuaris perquè sabia del cert que es tallaria la via", a més d'haver previst "sistemes alternatius" de transport.

90 trens i 11.000 passatgers afectats

La protesta va afectar un total de 90 trens de diverses línies i 11.000 passatgers, segons la companyia Renfe.

Aquest divendres, Renfe ha negat que no avisés els viatgers de les afectacions que podia provocar la manifestació i ha assegurat que va informar mitjançant els canals habituals, com xarxes socials, app i missatges per megafonia, a més de deixar clar que era "inviable" habilitar un transport alternatiu per als 11.000 viatgers afectats.

La manifestació de dimecres al vespre

La manifestació que va tallar les línies R2 i R11 va començar dimecres al vespre i es va allargar unes quatre hores, fins gairebé la mitjanit, fet que va provocar que els viatgers es quedessin atrapats dins dels combois i arribessin de matinada a les seves destinacions.

A més, els manifestants van tallar una hora l'estació de Montcada i Reixac-Manresa, per on passen les línies R4 i R7. Entre els dos talls, es van produir retards superiors als 180 minuts i als 60 minuts, respectivament.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Montcada i Reixac va assegurar aquest dijous que Renfe era coneixedora de les "possibles afectacions" per les mobilitzacions dels veïns del municipi per demanar el soterrament de les vies després de l'atropellament del jove de 16 anys.

El consistori va qualificar de "falses" les explicacions que la companyia va donar als usuaris afectats. En aquest sentit, l'alcaldessa, Laura Campos, va dir que era "vergonyós i indignant" que Renfe traslladés a l'Ajuntament i als cossos policials "la seva incapacitat d'organització i la manca de previsió del servei sense oferir alternatives als seus usuaris".

Anar al contingut