El conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries
Barcelona

La Generalitat obra una convocatòria per destinar 5 milions d'euros a entitats que lluiten contra la pobresa

El Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya ha obert aquest divendres una convocatòria específica de subvencions per un valor de cinc milions d'euros, a la qual poden accedir entitats de serveis socials sense ànim de lucre i que lluiten contra la pobresa.

RadaccióActualitzat
En aquesta iniciativa, hi tenen cabuda especialment aquelles entitats que treballen per pal·liar les situacions socials provocades per la crisi. Des de la Generalitat, a més, es prioritzarà les entitats dedicades a combatre la pobresa infantil.

Les línies d'actuació que tenen en compte per donar aquestes subvencions són les que apunten a necessitats bàsiques d'alimentació i higiene, a les persones sense llar, a evitar l'exclusió social dels afectats per la crisi i a lluitar contra la pobresa infantil.

Els projectes presentats seran valorats segons criteris que inclouran, entre d'altres, l'experiència i la capacitat de l'entitat promotora, la justificació de les necessitats del projecte, la qualitat tècnica o d'adequació, la viabilitat i sostenibilitat de les accions proposades amb l'actual conjuntura socioeconòmica.

El conseller de Benestar Social i Família
, Josep Lluís Cleries, ha destacat que la convocatòria "recull la voluntat d'intervenir amb accions i plantejaments de caràcter innovador i transversals, amb accions amb un fort impacte territorial i amb la participació de tots els agents implicats".

Claries ha recordat que el govern destina 427 milions d'euros en el pressupost aquest 2012 a la lluita contra la pobresa i la inclusió social.

Lluita contra la pobresa infantil

El responsable de Benestar Social també ha volgut destacar la línia d'actuació dedicada a lluitar contra la pobresa infantil, que respon a "la situació de vulnerabilitat que viuen molts infants en una situació de crisi com l'actual".

En aquest sentit ha explicat que la infància i la transició a l'edat adulta són "etapes d'alt risc d'exclusió social i pobresa" i que cal abordar des d'una atenció integral a les famílies.

El pressupost del Departament per aquest 2012 destina 152,6 milions d'euros, un 3,5% més que l'any passat, a les actuacions dirigides a lluitar contra la pobresa i afavorir la inclusió social.




Anar al contingut