Les escoles bressol municipals rebran més de 34 milions d'euros els propers dos anys.
Les escoles bressol municipals rebran més de 34 milions d'euros els propers dos anys.
Barcelona

La Generalitat no farà noves inversions amb els diners de les diputacions per a escoles bressol

Les guarderies municipals rebran més de 34 milions fins al 2015, però no es destinarà cap partida a construir nous equipaments

RedaccióActualitzat

Les aportacions de les diputacions al Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), inicialment previstes per subvencionar obra nova, s'utilitzaran per pagar gairebé la meitat del deute que la Generalitat té amb els ajuntaments en relació amb el servei d'escoles bressol.

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha firmat amb els presidents de les quatre diputacions catalanes la modificació dels convenis per a les anualitats del PUOSC en un acte al Palau de la Generalitat.

Gràcies a aquest acord, les guarderies municipals rebran més de 34 milions d'euros en dos anys, fins al 2015. "Ara no podem destinar un sol euro del nostre pressupost a un objectiu que no sigui millorar el progrés i el benestar de les persones", ha assegurat Joana Ortega.

La vicepresidenta ha explicat que de forma "temporal" en els pròxims dos anys no es destinarà "cap partida a construir nous equipaments mentre no estigui garantida la sostenibilitat de l'escola de 0 a 3 anys".

D'una altra banda, el PUOSC 2014-2015 destinarà un total de 60 milions d'euros a una línia de subvenció per a manteniment d'infraestructures, que es distribuirà en 30 milions per a cadascuna de les anualitats.

El PUOSC és el programa de cooperació local del govern amb una dotació econòmica més gran, cosa que el converteix en el principal instrument de suport al món local per finançar pavimentació de carrers, conservació de la via pública, proveïment d'aigua o equipaments culturals, esportius o docents.

Anar al contingut