Barcelona

La Generalitat lliura els primers carnets de família monoparental, que les equipara en drets a les nombroses

Vint-i-tres famílies han estat les primeres a rebre els nous carnets que les acrediten com a famílies monoparentals. Amb el títol de família monoparental els beneficiaris tenen descomptes en molts comerços. També tindran ajudes d'entre 7.900 i 8.900 euros per comprar un habitatge protegit, i la mateixa prioritat que les famílies nombroses a l'hora d'obtenir places a les guarderies, escoles i instituts.

Actualitzat
El decret que regula aquesta tipologia familiar va entrar en vigor el 21 d'octubre i desplega parcialment la llei de suport a les famílies, que omple el buit legal que existia en aquest àmbit i que era necessari per reconèixer la diversitat familiar, així com per sensibilitzar la societat, segons ha explicat la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila.

Amb aquesta ampliació, seran més les famílies que poden sol·licitar l'ajuda econòmica universal de 745 euros anuals per a monoparentals amb fills de fins a sis anys.

La Conselleria preveu que el primer any que entri en vigor el títol siguin 10.400 els sol·licitants, quan el 2008 en van ser 7.672, fet que implicarà un augment pressupostari de tres milions d'euros.

En tots els casos els fills han de ser menors de 21 anys, tot i que s'amplia fins a 25 si estudien a la universitat o formació professional de grau superior, i entre discapacitats és indiferent l'edat. Els menors també han de conviure i dependre econòmicament del progenitor.

Hi haurà dues modalitats de famílies monoparentals: l'especial, per a aquelles de dos fills o més o per a aquelles en què un dels membres és discapacitat o estigui incapacitat per treballar, i la general, per a la resta de famílies.

Amb el títol se simplifiquen els tràmits burocràtics i ja no caldrà demanar-lo cada any sinó que amb un sol cop n'hi haurà prou.

A més de progenitors solters o vidus, poden demanar aquest carnet persones separades i divorciades, quan la pensió alimentària que rebin per als infants sigui insuficient.
Anar al contingut