Salou

La Generalitat lamenta els comportament de la Saloufest però defensa que el país ha d'estar obert a tothom

Catalunya ha d'estar oberta a tots els turistes. Així ho argumenta el director general de Turisme de la Generalitat, Joan Carles Vilalta, a l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació. Vilalta assegura que Catalunya ha de rebre turisme "de tota mena", des del turisme de qualitat fins al turisme de motxilla. I posa un exemple: Barack Obama. Vilalta diu que "sobre aquest turisme universitari, si no permetéssim que vingués segons qui no ens hauria visitat el president Barack Obama, que va venir a Barcelona amb motxilla i bambes". Això sí, puntualitza que s'està treballant per eradicar el turisme de borratxera i reconeix que alguns actes incívics que s¡han produït a la Saloufest no s'han de permetre.

Actualitzat
Joan Carles Vilalta anuncia a "L'entrevista" de Catalunya Informació que el país ha d'estar oberta a tothom però que cal evitar conductes que facin mal a la imatge del país. Considera que alguns actes incívics que s'han produït a la Saloufest "no s'han de permetre". La Generalitat assegura que s'està treballant perquè els comportaments incívics no es repeteixin. Entre altres mesures, Salou està preparant una ordenança per combatre l'incivisme.

Tot i això, Vilalta reitera que el país ha d'admetre tothom, des del turisme amb més poder adquisitiu fins al de motxilla. I fa referència a Barack Obama, que va visitar Barcelona de jove quan era universitari. Això sí, reconeix que el turisme de baix cost "té un futur molt complicat" a Catalunya perquè "surten destinacions que són competència nostra en moltes altres bandes". Vilalta ha posat com a exemple el Marroc, on s'acaba d'inaugurar un complex amb 30.000 llits.

Bona ocupació

Pel que fa a les dades d'ocupació d'aquesta Setmana Santa, el Departament de Turisme es mostra optimista, malgrat la situació econòmica mundial. A Barcelona i a la costa del Maresme hi ha un 75% d'ocupació, a la Costa Daurada un 70%, mentre que l'ocupació a Lloret és del 90%. Joan Carles Vilalta també s'ha mostrat optimista davant les perspectives turístiques d'aquest estiu.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut