La Generalitat insisteix a Terrassa que li calen dos informes preceptius per fer efectiva la municipalització de l'aigua

ACN Terrassa.-La Direcció General d'Administració Local ha enviat una carta a l'Ajuntament de Terrassa recordant-li que el consistori no pot donar per enllestida la municipalització del servei d'abastiment d'aigua perquè li falta demanar dos informes preceptius. La carta, a la qual ha tingut accés l'ACN, ressalta que el canvi de gestió de l'aigua d'una empresa externa a fer-ho directament a través d'un monopoli municipal requereix de diversos tràmits que l'Ajuntament ja hauria anat superant. Li falta, però, demanar dos informes: un a l'Autoritat Catalana de la Competència i un altre a la Comissió Jurídica Assessora. Un cop obtinguts aquests dos documents, apunta la carta, l'Ajuntament podrà demanar l'autorització de la Generalitat per fer efectiva la municipalització del servei d'abastiment d'aigua.

La Generalitat ha enviat aquest requeriment al consistori després que MINA, l'última empresa adjudicatària de la gestió de l'aigua a Terrassa, reclamés a la Direcció General d'Administració Local que presentés un recurs contenciós administratiu contra la municipalització del servei aprovada pel Ple de l'Ajuntament el 22 de març passat, entenent que el nou règim de monopoli no és legal. Abans d'aquest requeriment, l'Autoritat Catalana de la Competència ja havia enviat tres altres cartes a l'Ajuntament de Terrassa advertint-lo que havia de presentar diversos informes preceptius que justifiquin els motius i necessitats per aprovar el canvia del sistema de gestió de l'aigua.

Anar al contingut