Madrid

La Generalitat i La Moncloa haurien pactat no dur al TC cinc punts en disputa

Ho ha anunciat el líder del PP català, Xavier Garcia Albiol, abans de la reunió d'aquest migdia a Madrid entre Oriol Junqueras i Soraya Sáenz de Santamaría, una trobada que genera poques expectatives

Actualitzat

Els governs català i espanyol haurien pactat que cinc qüestions en què tenen disputes competencials no es portin al Tribunal Constitucional. El dia abans que es reuneixin els vicepresidents Oriol Junqueras i Soraya Sáenz de Santamaría, el president del grup del PP al Parlament i senador, Xavier Garcia Albiol, ho ha anunciat després de trobar-se amb la vicepresidenta de l'executiu espanyol.

Dels 46 punts que Carles Puigdemont va posar sobre la taula en la darrera trobada amb Mariano Rajoy, cinc temes sensibles com el sistema de protecció de la infància, la simplificació de l'administració catalana i el funcionament de l'Institut Català de Finances no serien recorreguts al Constitucional. La idea és rebaixar la conflictivitat política.

Segons el líder del PP català, aquest fet posa de manifest que hi ha "la clara voluntat" del govern estatal per arribar a acords amb la Generalitat "en tots els aspectes que s'ajusten al marc legal, a la Constitució i a l'Estatut". La Generalitat, en canvi, assegura que no s'ha pactat res i que es tracta d'aspectes estrictament tècnics. El govern català insisteix que la negociació, de fet, comença aquest dijous amb la reunió dels dos vicepresidents.

Junqueras: "Expectatives, malauradament poques"

Per la seva banda, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha dit que afronta la reunió d'aquest dijous com a membre d'un govern que té el suport d'una majoria independentista. Junqueras, però, ha afirmat que "l'experiència" fa pensar que, de cara a la reunió, d'"expectatives, en aquest sentit, malauradament poques".

En declaracions als mitjans de comunicació, el vicepresident català ha dit que acudirà a la trobada amb Sáenz de Santamaría "amb la millor predisposició i voluntat d'explicar-nos, de defensar els interessos dels ciutadans d'aquest país".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut