L'escola dels Maristes de Sants-les Corts
Barcelona

La Generalitat i els Mossos creuen que la direcció dels Maristes no van actuar correctament en els casos d'abusos

Segons el TSJC, els Maristes es van negar a col·laborar amb els Mossos el 2011 quan un pare va denunciar per primera vegada Joaquim Benítez

RedaccióActualitzat

El conseller de Justícia qualifica de repugnants i injustificables els suposats abusos sexuals a alumnes dels Maristes de Sants-les Corts i critica la manera com l'escola ha gestionat aquests fets.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Carles Mundó ha estat així de contundent: considera que l'escola no ha actuat bé.

"Quan es coneix una situació, a qui li toqui ha d'actuar, i ha d'actuar amb contundència, el que no pot fer és intentar minimitzar aquesta qüestió, ni tapar-la."

El conseller de Justícia també ha contradit el pare que va destapar els abusos i que ahir va acusar la Generalitat de no haver contactat amb ells. Segons Mundó, el seu departament ha ofert a tots els denunciants assessorament legal i psicològic per encarar el procés.

En el cas de les 5 denúncies contra el monitor de menjador en pràctiques que va ser acomiadat al desembre per presumptes abusos sexuals, el jutge ha demanat que els nens afectats declarin a través d'un equip especialitzat de psicòlegs. Aquests professionals els faran explicar el que ha passat a través de jocs i converses informals que el jutge podrà seguir d'amagat i que tindran validesa durant tot el procés, de manera que no caldrà tornar-los a interrogar.

Els Maristes es van negar a col·laborar amb els Mossos el 2011

Els Maristes es van negar a col·laborar amb els Mossos el 2011 quan un pare va denunciar per primera vegada l'exprofessor Joaquim Benítez per pederàstia.

Així ho ha exposat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha explicat que la direcció del centre de Sants-Les Corts no va voler donar cap tipus d'informació per a la investigació d'uns abusos que Benítez els havia confessat, tot i que prèviament havia portat el cas a la fiscalia. El cas es va acabar arxivant després que la família no va ratificar la denúncia.

Els Maristes es defensen

L'escola diu en un comunicat que no van facilitar l'adreça del mestre perquè no la tenien, però sí que van passar als Mossos el contacte amb la família del menor.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut