Estudiants examinant-se de selectivitat en una de les aules del Campus Catalunya de la URV (ACN)
Estudiants examinant-se de selectivitat en una de les aules del Campus Catalunya de la URV (ACN)
Barcelona

La Generalitat garanteix que els alumnes catalans podran continuar fent la selectivitat el 2017

La consellera d'Ensenyament diu que ha trobat una solució si finalment el govern espanyol decideix aplicar la nova revàlida el juny de 2017

RedaccióActualitzat

La Generalitat garanteix que els alumnes catalans podran seguir fent la selectivitat el juny del 2017, malgrat l'entrada en vigor de la Llei Orgànica per a la Millora Educativa (LOMCE), que preveu que aquest curs sigui l'últim.

Ho ha explicat en una entrevista a Europa Press la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, que ha demanat al Ministeri d'Educació que mantingui la selectivitat: "Li demanem que no faci canvis quan una etapa ja ha començat."

La consellera considera que "la LOMCE està realment en via morta", però assegura que la Generalitat ha trobat una solució si finalment el govern espanyol decideix aplicar la nova revàlida el juny de 2017.

"Hem trobat un sistema que permetrà que això no perjudiqui els nostres alumnes. Que estiguin tranquils perquè, passi el que passi, l'estructura del Batxillerat que proposem permetrà fer les dues opcions."

De tota manera, Ruiz prefereix no haver de modificar l'estructura de l'etapa de Batxillerat quan els alumnes ja han començat, i continuar fent la selectivitat.

Justament, la setmana passada, la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), organització que agrupa 76 universitats de l'estat, entre les quals n'hi ha 12 de catalanes, ja va demanar al ministeri una moratòria per garantir la seguretat jurídica dels estudiants davant de la "indefinició" de la revàlida del Batxillerat. Però el govern espanyol va rebutjar prorrogar un any més la selectivitat.

La consellera també ha parlat de les proves d'avaluació de Primària i ha assegurat que el Departament d'Ensenyament mantindrà les avaluacions que fa als alumnes de 3r i 6è. També ha dit que no es planteja fer les que dicta la LOMCE perquè suposen una discriminació dels alumnes amb més dificultats.

 

Anar al contingut