Barcelona

La Generalitat fixa serveis mínims a transports, sanitat i ensenyament per al dia 3

Els sindicats CGT, Intersindical CSC, COS i Intersindical Alternativa per Catalunya (IAC) convoquen una vaga general per dimarts, 3 d'octubre, contra "la repressió i la vulneració de drets fonamentals" a Catalunya

RedaccióActualitzat

La Generalitat ha dictat serveis mínims per les jornades de vaga que han convocat sindicats minoritaris per dimarts, 3 d'octubre. S'han fixat serveis mínims entre dilluns que ve i el dia 13. Aquests mínims volen garantir els serveis essencials en tots els àmbits, però, sobretot, als serveis sanitaris, l'educació i el transport públic.

S'han fixat serveis mínims del 33% a Rodalies Renfe i del 25% a TMB i Ferrocarrils de la Generalitat en hores punta i del 50% la resta d'horaris.

En sanitat s'hauran de garantir les urgències i les operacions que no es puguin ajornar i els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia. A les escoles no universitàries s'ha fixat un mínim de plantilla.

A justícia s'estableixen serveis mínims del 100% del personal adscrit als jutjats de guàrdia i es garanteix presència de treballadors al TSJC i als jutjats d'instrucció i penals.

Convocada per sindicats minoritaris

Els sindicats CGT, Intersindical CSC, COS i Intersindical Alternativa per Catalunya (IAC) han convocat una vaga general contra "la repressió i la vulneració de drets fonamentals" a Catalunya. Malgrat que els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, no secunden la convocatòria, la forta representativitat del sindicat CGT al metro de Barcelona pot fer que el comitè s'adhereixi a la vaga.

L'ensenyament a l'escola pública també pot veure's afectat per la vagam perquè USTEC, un sindicat amb pes en l'àmbit educatiu, és un dels que estan agrupats a Intersindical Alternativa de Catalunya. Altres sectors on pot tenir incidència la vaga són el sanitari i el de presons, on el sindicat CATAC té força representació.

Anar al contingut