Barcelona

La Generalitat finançarà la reconstrucció del clítoris a les víctimes d'una ablació

La Generalitat vol ajudar les víctimes de la mutilació genital i, per fer-ho, finançarà l'operació de reconstrucció del clítoris a totes aquelles dones que hagin patit una ablació. La consellera de Salut, Marina Geli, ha estat l'encarregada de fer aquest anunci. El govern català inclourà a la futura llei contra la violència de gènere aquest compromís de la sanitat catalana.

Actualitzat
Marina Geli ha explicat que "les reconstruccions de vulva o de vagina" ja s'estan fent amb "independència de la causa". És un pràctica habitual per combatre alguns casos de càncer, de manera que els hospitals catalans estan preparats per fer aquestes intervencions. La novetat ara és que "amb la llei de drets de les dones per l'eradicació de la violència de gènere hem volgut concretar-ho molt més en el seu articulat", ha assegurat Geli.

La consellera de Salut creu que la millor manera de lluitar contra l'ablació és la prevenció i la informació, sobretot de les noies estrangeres que, potencialment, en puguin ser víctimes. De moment, cap centre hospitalari català ha fet cap operació de reconstrucció de clítoris a una víctima d'una ablació. La consellera de Salut ha explicat que només s'ha detectat un cas però, finalment, la intervenció no va realitzar-se per motius mèdics.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut