Cues davant l'única oficina que expedeix el certificat de penals a Catalunya
Cues davant l'única oficina que expedeix el certificat de penals a Catalunya
Barcelona

La Generalitat facilitarà la tramitació del certificat de penals a les persones que optin a una feina a l'administració

No hauran de presentar el certificat, sinó que només caldrà que n'autoritzin la consulta

RedaccióActualitzat

Canvis en la demanda del certificat de penals per treballar amb menors. El govern de la Generalitat ha decidit incorporar la consulta d'antecedents penals per delictes de naturalesa sexual al catàleg de dades i documents electrònics.

Per evitar aglomeracions i cues a l'hora de demanar el certificat per poder treballar amb menors d'edat, el govern introdueix canvis en la normativa. Aquesta és una de les decisions de la reunió de govern d'aquest dimarts.

D'aquesta manera, les persones que optin a una feina a l'administració no hauran de presentar el certificat negatiu dels antecedents penals per delictes sexuals, sinó que només caldrà que n'autoritzin la consulta. La mesura permetrà a la Generalitat gestionar aquests tràmits d'una forma més àgil i evitarà desplaçaments de la ciutadania.

El govern ha calculat que el volum de treballadors públics amb contacte habitual amb menors i que, per tant, estan subjectes a la presentació negativa d'aquest document ascendeix a un total de 78.157 llocs de treball.

Anar al contingut