Girona

La Generalitat estudia vendre's el parc d'habitatge social

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha confirmat "s'ha obert una reflexió sobre com podem optimitzar els nostres actius, tot tipus d'actius", però ha garantit que "si es venen actius immobiliaris serà perquè els ingressos ens permeten generar nou habitatge de protecció destinat a lloguer". Esquerra Republicana ja ha adverit que "no acceptarà, ni contempla, ni acordarà" aquesta privatització.

RedaccióActualitzat

La Generalitat estudia posar a la venda els habitatges socials. Aquesta és una de les possibilitats que està sobre la taula de la comissió que s'ha creat per estudiar el patrimoni immobiliari del govern i el rendiment que se'n pot treure de cara a obtenir ingressos per reduir el dèficit sense fer més retallades en la despesa.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha confirmat que "s'ha obert una reflexió sobre com podem optimitzar els nostres actius, tot tipus d'actius", però ha garantit que "si es venen actius immobiliaris serà perquè els ingressos ens permeten generar nou habitatge de protecció destinat a lloguer".

Vila també ha destacat que aquesta seria una nova manera d'enfocar la política d'habitatge. Segons el conseller, l'actual parc d'habitatge públic "està sovint segrestat, perquè les famílies que s'hi estan fa dècades que hi viuen i, fins i tot, moltes voldrien accedir al règim de propietat i no poden" perquè el govern ho té "parat". "Això és un miratge de política d'habitatge, perquè tenim un parc immobilitzat", ha subratllat Santi Vila.

Per la seva banda, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, no ha volgut entrar en detalls, però, en declaracions a RNE ha assegurat que qualsevol decisió que es prengui en referència a la venda de patrimoni de la Generalitat no "perjudicarà els que s'estan beneficiant d'un servei públic, tot el contrari".

L'Incasòl (l'Institut Català del Sòl) és titular d'uns 14.000 habitatges socials, la majoria promoguts per ell mateix, que comercialitza a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, l'antiga Adigsa.

ERC avisa que no acceptarà la privatització

Les paraules del conseller de Territori i Sostenibilitat han rebut una resposta gairebé immediata per part del principal soci del govern de CiU. En un breu comunicat, Esquerra Republicana ha advertit que "no acceptarà, ni preveu, ni acordarà incloure l'habitatge social dins la política de venda d'actius de la Generalitat".

Els republicans han acordat amb la federació la venda d'actius de la Generalitat, prevista en els pressupostos del 2014, però ha puntualitzat que aquesta qüestió no inclou la privatització d'habitatge social. ERC considera que, "en tot cas, els actius de l'Incasòl susceptibles d'alienació" han de limitar-se a "sòl urbà no construït destinat a usos diferents al de l'habitatge social, i a sòl industrial per promoure polígons industrials".

ICV-EUiA també s'ha mostrat en contra d'aquesta possibilitat i ha anunciat que demanarà al Parlament el blindatge dels habitatges socials. La portaveu parlamentària dels ecosocialistes, Dolors Camats, ha avançat que el seu grup presentarà una esmena a la llei de mesures fiscals i financeres que acompanya els pressupostos en aquesta línia. "Farem que el ple es posicioni per garantir que aquest habitatge no es pot privatitzar ni vendre".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut