Barcelona

La Generalitat estudia que les residències puguin comprar els medicaments als hospitals

Si això es portés a terme, moltes farmàcies podrien perdre negoci, segons expliquen els portaveus d'algunes associacions de farmacèutics

RedaccióActualitzat

El Servei Català de Salut estudia que les residències puguin comprar els medicaments directament en CAP i en hospitals i no a les farmàcies, com es fa actualment, per estalviar diners i fer el sistema més eficient. Una proposta que no agrada a una associació de farmacèutics, que ha denunciat la Generalitat per evitar perdre aquest negoci.

Alguna farmàcia, a la rebotiga, hi té un despatx. Hi preparen els medicaments per a una petita residència de gent gran. Cada pacient té una capseta amb les seves pastilles i les ordenen segons les que s'han de prendre al llarg del dia.

 

 

Per fer aquesta feina, els farmacèutics necessiten un permís especial, i hi ha farmàcies a les quals no els sortirien els números si ho deixessin de fer.

Antoni Torres, de la Federació d'Associació de Farmàcies de Catalunya, explica:

"És el que li dona suport a aquesta farmàcia per poder seguir com a farmàcia. Perquè econòmicament també ha de subsistir".

Ara, el Servei Català de Salut està estudiant que les residències puguin comprar els medicaments també en CAP o en hospitals, sense haver de passar per força per les farmàcies. I les residències preveuen que així sortiran més barats.

 

 

Actualment hi ha 57.000 persones ingressades que són grans consumidors de medicaments perquè són malalts crònics. Al comprar tots junts evidentment sempre hi ha un estalvi.

Un grup de farmacèutics, entre els quals hi ha els que més facturen en residències, ha denunciat la Generalitat. Volen que s'aturin els plans del Govern, i que les residències hagin de continuar comprant els medicaments a les farmàcies.

Així ho explica Benjamín Sánchez, de l'Associació de Farmàcies Comunitàries en Assistència Residencial:

"La Generalitat vol comprar directament als laboratoris i directament a les farmàcies. Des del punt de vista legal no compleix cap llei ni catalana, ni espanyola, ni europea".

Les residències més grans tenen un servei de farmàcia propi i s'organitzen els medicaments elles mateixes.

 

 

Amb el nou model, el Servei Català de Salut preveu que totes les persones que viuen en residències tinguin un farmacèutic de referència i que això ajudi a controlar més bé els medicaments.

Joaquím Delgadillo, gerent de prestacions farmacèutiques i accés al medicament Cat Salut:

"Estar més segur i més relacionat amb els medicaments, tot això redundarà amb l'eficiència del sistema".

Cada any, les persones que viuen en residències es gasten 80 milions d'euros en medicaments, un 4% del total.

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut