Barcelona

La Generalitat espera les mesures concretes per pal·liar la sequera del nou govern de Zapatero

Des de la Generalitat es confia que el nou executiu espanyol concreti les mesures que té previstes per evitar talls en el subministrament de l'aigua. Ho ha dit el conseller Joaquim Nadal després de la reunió del Consell Executiu. El govern català ha anunciat la inversió de 30 milions d'euros en obres per pal·liar la sequera.

Actualitzat
El govern català ha aprovat obres per pal·liar la sequera per valor de 30 milions d'euros, que permetran l'arribada de vaixells carregats d'aigua i recuperar-ne del subsòl. En un any les inversions ja sumen prop de 180 milions. Amb el president Montilla de viatge al Marroc, ha presidit la reunió del govern el vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira.

Pel que fa a les opcions de portar aigua del Roine o de les mines de Fígols proposades ahir per Artur Mas, Joaquim Nadal ha explicat que el govern ha d'estudiar-ho tot però que en el cas de l'aigua de Fígols l'Agència Catalana de l'Aigua ja va desaconsellar-ho per l'alta mineralització i per la poca quantitat que se n'obtindria. De Zapatero, ha dit que n'esperen solucions concretes tan bon punt hi hagi el nou govern.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut