Barcelona

La Generalitat espera dinamitzar el sector de la moda amb la nova passarel·la 080 Barcelona Fashion Everywhere

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha presentat la nova plataforma amb què la Generalitat espera revitalitzar el sector de la moda: 080 Barcelona Fashion Everywhere. El projecte, que s'emmarca dins del Pla de la Moda 2007-2010, tindrà dues edicions anuals a partir del 2008 i rebrà una inversió de 6 milions d'euros. La primera edició es farà aquest juliol, després de la celebració de la fira de moda urbana Bread & Butter, i tindrà com a plat fort una desfilada retrospectiva del dissenyador francès Thierry Mugler.

Actualitzat
La nova passarel·la 080 Barcelona Fashion Everywhere funcionarà com a aglutinador de propostes innovadores, nacionals i internacionals, i suposa "un canvi radical perquè no es facin les coses com sempre, ni a dit", ha afirmat Emili Valdero, secretari de Comerç i Turisme, en la presentació de l'esdeveniment.

La passarel·la 080 Barcelona Fashion Everywhere, que agafa el començament del número que identifica els codis postals de Barcelona i vol dir "la moda és a tot arreu", serà semestral i es pretén que en dos anys s'hagi consolidat com una plataforma internacional de prestigi de moda independent. És per aquest motiu que la Generalitat hi destinarà 6 milions d'euros que gestionarà ella mateixa.

El número zero del 080, aquest pròxim juliol, oferirà dotze desfilades que seleccionarà un comitè internacional. Les col·leccions es presentaran al Macba, a l'Escola Massana i en altres espais del Raval. Precisament, una de les peculiaritats del 080 serà que en cada edició
envairà un barri de Barcelona diferent, començant pel del Raval, on s'organitzaran exposicions, conferències, botigues efímeres, etc.

Segons Vicenç Mustaròs, director del 080, es vol treure al carrer el concepte de moda i que la ciutat viva s'impliqui en les activitats de la passarel·la. El pla de dinamització de la moda 2007-2010, en el qual s'emmarca el 080, basat en la internacionalització i a vincular la creativitat i la indústria, també inclou ajudes per a pimes i dissenyadors establerts a Catalunya.

A més, el pla preveu la creació d'una "incubadora" de talents al districte 22@, posarà en marxa el projecte Physic, per ajudar a finançar les col·leccions de dissenyadors, i convocarà el Premi Catalunya de Dissenyadors Emergents.
Anar al contingut