Barcelona

La Generalitat es planteja buscar un nou operador de rodalies el 2010, si Renfe no dóna un bon servei

El debat ferroviari s'ha traslladat de l'AVE a Rodalies. El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, ha exigit al govern espanyol que mogui fitxa d'una vegada per començar a negociar el traspàs de competències previst a l'Estatut, i li ha retret falta de celeritat en el seu compromís. També ha advertit Renfe que podria prescindir del seu servei el 2010, quan la legislació europea preveu la liberalització del sector, si la companyia no dóna un bon servei. Amb tot, la Generalitat aposta perquè Renfe continuï gestionant el servei de rodalies un cop li hagi traspassat.

Actualitzat

El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, entén que un cop Catalunya tingui el traspàs de rodalies, Renfe ha de ser l'operador del servei i confia, a més, que sigui de qualitat. Però en cas que la companyia no compleixi, ha advertit Nadal, el govern faria un concurs per donar cabuda a altres operadors l'any 2010. "El govern de Catalunya ha de tenir la capacitat de convocar un concurs perquè Renfe es mantingui com a operador o un dia hi pugui haver un operador nou", ha afirmat Nadal, i ha afegit: "Si Renfe compleix seguirà molts anys, si Renfe no compleix es convocarà el concurs."

Des de Renfe, s'han mostrat convençuts que el 2010 tindran un servei prou bo per no tenir cap competidor que els faci ombra.

Nadal ha aprofitat també per reclamar que el govern espanyol mogui fitxa per accelerar el traspàs de rodalies i li ha retret falta de celeritat en el seu compromís.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut