Sant Feliu de Guíxols

La Generalitat es fa càrrec d'un nadó de dos mesos de Sant Feliu de Guíxols ingressat amb el fèmur trencat

La Generalitat ha assumit la custòdia d'una nena de dos mesos de Sant Feliu de Guíxols que va ingressar a l'hospital el 27 de maig passat amb un fèmur trencat. Llavors, el metge ja va alertar que es podria tractar d'un cas de maltractaments, però el jutge va decidir que la nena tornés a casa amb els seus pares. Ara, després de comprovar la desatenció dels progenitors, el govern català ha decidit fer-se càrrec de la petita. Fins que no s'aclareixin les causes de la lesió, la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA) en tindrà la tutela.

Actualitzat

La Generalitat s'ha quedat la custòdia del nadó malgrat que en un primer moment el jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Sant Feliu de Guíxols, encarregat del cas, va decidir no retirar la custòdia als pares perquè el primer informe de l'Hospital de Palamós i el de la treballadora social no parlava de maltractaments. La jutge va considerar en aquell moment que no hi havia prou proves per prendre aquesta decisió, segons han explicat fonts judicials.

Tot i això, per supervisar el benestar del menor i comprovar si estava ben atès, la jutge va establir que la DGAIA fes un seguiment domiciliari de la petita després de ser donada d'alta i tornar a casa amb els seus pares. Per aquesta raó, durant les última setmanes va rebre la visita de tutors de la Generalitat dues vegades per setmana.

Tot apunta que finalment han estat els últims informes de la DGAIA els que han fet variar l'opinió de la jutge, qui, a finals de la setmana passada, va decidir retirar la custòdia als pares, i per aquesta raó el nadó va ingressar divendres en un centre d'acollida de la Generalitat.

Anar al contingut