Una planta de marihuana
Imatge d'arxiu d'una planta de marihuana
Barcelona

La Generalitat encarrega una comissió per estudiar la regulació de l'autoconsum de cànnabis

Una comissió estudiarà la possibilitat de regular l'autoconsum de marihuana davant de l'actual buit legal existent. El projecte es troba encara en fase embrionària i qualsevol mesura s'hauria d'aprovar amb consens polític.

RedaccióActualitzat
La Generalitat de Catalunya ha encarregat una comissió per estudiar la possibilitat de regular l'autoconsum de marihuana davant de l'actual buit legal existent.

El subdirector general de Drogodependències de l'Agència de la Salut Pública de Catalunya, Joan Colom, ha declarat que està estudiant la introducció de noves mesures per protegir la salut de la manera més correcta i minimitzar riscos en el consum de marihuana. Tanmateix, Colom ha assegurat que el projecte es troba encara en fase embrionària i que qualsevol mesura s'hauria d'aprovar amb consens polític.

Per la seva banda, el portaveu del Moviment Associatiu Cannàbic d'Autoconsum (MACA) i representant de la Federació d'Associacions Cannàbiques, José Afuera, ha destacat que una proposta reguladora a Catalunya no atrauria narcoturisme. Ha assenyalat que hi ha un mercat negre que els usuaris no desitgen i que és millor l'autoconsum sense ànim de lucre i en condicions.

Les 150 associacions cannàbiques a Catalunya -la meitat de les existents a l'Estat- defensen que l'autoconsum ha d'estar regulat, tal com ha proposat el govern basc per donar "seguretat jurídica" als clubs de cannàbis i regular-ne el cultiu, venda i consum.
Anar al contingut