Jordi Turull durant la compareixença informativa d'aquesta tarda al Palau de la Generalitat
Jordi Turull durant la compareixença informativa d'aquesta tarda al Palau de la Generalitat
Barcelona

El govern denunciarà el jutge i la Guàrdia Civil per "vulneració de drets"

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha destacat que els alts càrrecs Joaquim Nin i Jordi Graells han declarat aquest matí com a testimonis i han acabat sortint com a investigats policials

RedaccióActualitzat

La Generalitat denunciarà aquest dijous el jutge i els agents de la Guàrdia Civil per considerar que s'han vulnerat drets en els interrogatoris a dos alts càrrecs del govern. Ho ha afirmat aquesta tarda en una compareixença informativa, el conseller de la Presidència, Jordi Turull, que ha dit que "ja n'hi ha prou". Al secretari de la Presidència, Joaquim Nin, i al director general d'Atenció Ciutadana, Jordi Graells, se'ls investiga per la posada en funcionament del web del Pacte Nacional pel Referèndum.

El conseller creu que hi ha hagut una "vulneració de drets fonamentals", ja que s'ha fet sense la presència d'advocats i amb el cas sota secret de sumari. Ha dit que és inacceptable que el secretari de la Presidència, Joaquim Nin, i el director general d'Atenció Ciutadana, Jordi Graells, hagin anat a declarar a la comissaria de la Guàrdia Civil en qualitat de testimonis en el marc de la investigació del referèndum de l'1 d'octubre, i que n'hagin acabat sortint com a investigats policials.

Turull ha dit que no vol que hi hagi una escalada de tensió, però que tampoc es pensen quedar amb els braços plegats:

"El govern de Catalunya diu prou. No només defensarem els funcionaris públics, sinó que denunciarem a totes aquelles persones que entenem que puguin atacar els drets fonamentals de ciutadans, de treballadors públics i de responsables polítics."

Coincidint amb la denúncia que pensa presentar el govern, la Guàrdia Civil continuarà fent interrogatoris a la comissaria a dirigents polítics en relació al referèndum. Per aquest dijous, els agents han citat a declarar l'exportaveu del Pacte Nacional del Referèndum, Joan Ignasi Elena. Elena declararà en nom de tots els membres del comitè executiu del pacte, que tenen coneixement de la citació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut