Lluís Recoder ha comparegut l'endemà del nomenament de Rodalies. (Foto: ACN)
Recoder dóna un mes a Foment per reflexionar. (Foto: ACN)
Barcelona

La Generalitat demanarà reobrir la negociació del traspàs de Rodalies si Foment no canvia d'actitud

La Generalitat dóna un mes a Foment perquè "reflexioni" sobre els incompliments i alerta que, si no veu un canvi d'actitud, tornarà a negociar el traspàs del servei pactat el 2009.

RedaccióActualitzat
Nou capítol en la tensió pel servei de Rodalies a Catalunya. La Generalitat ha donat un mes al Ministeri de Foment perquè "reflexioni" sobre els incompliments de les inversions a la xarxa i ha alertat que, si no veu un canvi d'actitud, demanarà que es reobri la negociació del traspàs del servei pactat el 2009. L'avís arriba l'endemà que Renfe va nomenar unilateralment el nou director de Rodalies.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha considerat que el govern té "l'obligació" de plantejar que es reobri el traspàs, un cop s'ha constat que el pacte del 2009 no ha servit per millorar el servei. Recoder també ha qualificat de "rídicul" que, aquest any, el govern espanyol només hagi invertit a la xarxa de Rodalies el 6,9% dels més de 4.0000 milions a què es va comprometre fins al 2015. "Aquest és un govern que no està per riure-li les gràcies a ningú", ha advertit.

Recoder ha afegit que la Generalitat no pot acceptar el nomenament unilateral del cap de Rodalies. Renfe va tirar pel dret després que, en protesta pels incompliments, la Generalitat es va plantar i va suspendre la reunió prevista per dilluns, en què s'havien d'abordar aquesta i altres qüestions.
Anar al contingut