Detall d'un rètol històric al municipi de Biosca que l'ubica a la partida judicial de Solsona.
Detall d'un rètol històric al municipi de Biosca.
Barcelona

La Generalitat demanarà que Torà i Biosca puguin votar en referèndum passar de la Segarra al Solsonès

La Generalitat demanarà al govern espanyol que autoritzi la consulta en aquests municipis, ara a la Segarra, per canviar de comarca

RedaccióActualitzat

La Generalitat demanarà al govern espanyol que autoritzi la celebració d'una consulta als municipis de Biosca i Torà, a la Segarra, perquè puguin preguntar als seus veïns si volen segregar-se i passar al Solsonès.

Fa quatre anys que els ajuntaments d'aquestes dues poblacions van sol·licitar el canvi a la Comissió de Delimitació Territorial del Govern, que fa uns quants mesos ja va emetre un informe favorable a aquesta petició.

Els alcaldes defensen el canvi de comarca emparant-se en raons històriques i també econòmiquesLa llei estableix que l'acord per canviar de comarca ha de rebre el suport de més de la meitat del cens electoral del municipi afectat. De moment, els plens dels respectius municipis ja van aprovar per unanimitat iniciar els tràmits per adscriure's al Solsonès.

La pregunta que volen fer als veïns és: "Esteu d'acord que el municipi de Torà sigui adscrit a la comarca del Solsonès? Sí/No" i "Esteu d'acord que el municipi de Biosca sigui adscrit a la comarca del Solsonès? Sí/No".

Anar al contingut