Barcelona

La Generalitat demanarà a la SGAE la devolució dels diners del cànon digital

La Generalitat reclamarà a la SGAE la devolució dels pagaments en concepte de cànon digital després de la sentència del Tribunal de Justícia europeu, que els considerava il·legals. L'administració autonòmica treballa per concretar-ne l'import.

Actualitzat
La Generalitat reclamarà a la Societat General d'Autors i Editors, la SGAE, la devolució dels pagaments fets en concepte de cànon digital.

Mitjançant un comunicat, el govern argumenta la decisió a partir de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, on declara il·legal l'aplicació a empreses, professionals i administracions d'aquesta taxa que grava els suports digitals.

Segons el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, la Generalitat ha de seguir les directrius europees i la sentència deixa clar que el pagament contravé la normativa comunitària.

A partir d'aquest moment, i sempre segons el comunicat, la Generalitat activa els mecanismes per poder reclamar a la SGAE, començant per determinar com es pot quantificar la xifra de la devolució. Per Bosch, l'acció anunciada és important ja que pot ser un referent per a altres empreses o administracions.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut