Barcelona

La Generalitat demana cinc anys i mig de presó per a l'acusat de ferir un mosso en els aldarulls de Can Vies

El judici ha quedat vist per a sentència i els acusats han negat els càrrecs

RedaccióActualitzat

El judici contra quatre joves acusats pels incidents de fa dos anys pel desallotjament de Can Vies, al barri de Sants, ha quedat aquest dimarts vist per a sentència. L'advocada de la Generalitat ha rebaixat la seva petició inicial, de set anys, i només acusa d'atemptat amb objecte perillós un dels acusats, per a qui demana cinc anys i mig de presó com a responsable del llançament de la pedra que va ferir un agent. Per als altres tres, demana 18 mesos de presó per desordre públic. Els quatre joves acusats neguen els càrrecs. A més, tres dels quatre manifestants ja van presentar una denúncia contra els agents, que investiga un altre jutjat.

Els quatre acusats han dit que es van trobar enmig dels aldarulls després de participar en una manifestació pacífica i que no van protagonitzar cap acte violent. Una versió que han rebatut els agents que han declarat i que coincideixen a dir que els quatre acusats formaven part d'un grup d'una vintena de persones que van cremar contenidors a la carretera, apedregar furgonetes policials i trencar cabines telefòniques i un d'ells hauria llançat una pedra de grans dimensions que va impactar en un dels agents i li va provocar una contusió al colze durant una protesta el 28 de maig del 2014 contra el desallotjament de Can Vies.

La fiscalia considera provada la participació de tots quatre en els aldarulls i manté la seva petició de pena.

Segons l'acusació, els joves van ferir lleument un agent de policia i van provocar desordres públics. El mosso agredit no ha pogut identificar el jove, però sí que ho han fet companys seus.

Desenes de persones s'han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia, on se celebra el judici, en suport als acusats.

Tot i que ja s'han celebrat diversos judicis contra manifestants de Can Vies per aldarulls, es tracta del primer judici en què es jutgen lesions a un policia i la primera vegada que la Generalitat es persona com a acusació particular.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut