La Generalitat demana a Indústria que allargui el pla per incentivar la compra de vehicles

La setmana passada van ser els concessionaris, avui ha estat la Generalitat la que ha demanat al Ministeri d'Indústria que allargui el pla per incentivar la compra de vehicles. El fons per a les subvencions està a punt d'exhaurir-se i tots temen que, sense ajuts, la venda de cotxes torni a caure.

Actualitzat
Es calcula que les ajudes que dóna l'Estat s'acabaran a Catalunya d'aquí a deu dies, tot i que la Generalitat assegura que continuarà donant els seus 500 euros fins a finals de mes. Tot i així, sumant-se a les reclamacions dels concessionaris, el govern català ha demanat al Ministeri d'Indústria que renovi el pla perquè el sector encara no està recuperat i podrien tornar a caure les vendes.

Els darrers mesos les vendes de vehicles han seguit un bon ritme, però amb la fi de l'ajut no se sap quina tendència seguiran. Tal com anaven les operacions durant la primera meitat de l'any, es calculava que s'haurien venut uns 75.000 vehicles fins al setembre. Ara, amb el pla 2000E, ja es freguen les cent mil matriculacions.
Uns resultats així són els que es buscaven a sectors com el de les motocicletes, però, per la lentitud amb què van els processos administratius, encara no s'han començat a donar les ajudes. La Generalitat, però, ha assegurat que els venedors cobraran els diners que han hagut d'avançar des del juliol.


Anar al contingut