Mas i Rajoy, un any abans de la consulta del 9N (ACN)
Mas i Rajoy, un any abans de la consulta del 9N (ACN)

La Generalitat del 155 demanda Artur Mas i li reclama 5,2 milions pel 9N

La demanda també afecta Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs

RedaccióActualitzat

L'executiu de Rajoy ha aprofitat l'aplicació del 155 perquè la Generalitat se sumi a les demandes contra Artur Mas pel 9N al Tribunal de Comptes. Això també afecta altres exconsellers i alts càrrecs del govern.

Quan va començar el procediment, el govern es va oposar a les demandes presentades per Societat Civil Catalana i Advocats per la Constitució. Aquestes demandes, a les quals es va adherir la fiscalia, van ser l'origen del litigi. Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs van haver de dipositar 5,2 milions d'euros de fiança, que és la quantitat que el tribunal sospita que es va destinar a finançar la consulta del 9 de novembre de 2014.

Aquests diners estan retinguts al compte de consignacions, que depèn del Ministeri de Justícia. Al gener i després de rebre les fiances, el tribunal va donar per tancada la fase d'instrucció. Des de llavors, el cas està en mans de la secció d'enjudiciament i se'n fa càrrec la responsable del departament segon, l'exministra de Justícia del primer govern d'Aznar Margarita Mariscal de Gante. Aquesta exministra també va ser l'encarregada de nomenar un delegat instructor en aquesta causa.

Un cop resoltes les al·legacions, el Tribunal de Comptes està pendent de començar amb les audiències prèvies i farà citacions que seran públiques. Tots ells són passos previs a un judici.

ARXIVAT A:
Article 155IndependènciaProcés catalàGovern empresonat
Anar al contingut