Barcelona

La Generalitat crearà el Centre d'Esclerosi Múltiple per atendre els 3.000 malalts que hi ha a Catalunya

La consellera de Salut, Marina Geli, el gerent de l'Hospital de la Vall d'Hebron, Josep Lluís Sancho, i la presidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple, Rosamaria Estrany, han firmat un acord per crear el Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat), en el marc de la jornada "Mulla't per l'esclerosi múltiple". Geli ha afirmat que "les quasi 3.000 persones que tenen esclerosi múltiple a Catalunya tenen el mateix nivell de tractament que s'ofereix en països de primera línia".

Actualitzat
Segons Geli, amb aquest centre, es "capitalitzarà i farà seguiment de la xarxa de diagnosi precoç, i dels tractaments i la seva homogeneïtzació per tractar de millorar la qualitat de vida dels malalts".

Aquest centre, dedicat únicament a les malalties neurològiques degeneratives, estarà a punt d'aquí a un any. En l'acte també hi han estat presents el segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, el president del grup municipal del CiU al consistori, Xavier Trias, i la presidenta de la Fundació DIR, Marta Ferrusola.

La firma ha tingut lloc en el marc de la iniciativa "Mulla't per l'esclerosi múltiple", que promou la Fundació Esclerosi Múltiple per recaptar fons i que s'ha celebrat a 860 piscines de l'estat espanyol, 600 de les quals catalanes.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut