Segons els sindicats, a Catalunya hi ha uns 45.000 interins que porten més de tres anys en aquesta situació
Segons els sindicats, a Catalunya hi ha uns 45.000 interins que porten més de tres anys en aquesta situació
Barcelona

La Generalitat convocarà "aviat" 7.500 llocs de treball públics

El govern català estudia també un pla a tres anys per reduir la temporalitat en el sector públic per estabilitzar entre 20.000 i 25.000 interins

RedaccióActualitzat

La Generalitat farà aquest any la convocatòria pública més gran de places de funcionari des de l'inici de la crisi. Així ho ha anunciat aquest matí la secretària d'Administració i Funció Pública del govern català, Meritxell Masó, en declaracions prèvies a una reunió amb els sindicats.

D'entrada es convocaran "aviat" 7.500 places per a sectors prioritaris com mestres, metges i mossos. Al mateix temps es començarà a estudiar amb els sindicats un pla a tres anys per reduir la temporalitat en el sector públic destinat a entre 20.000 i 25.000 interins que porten més de tres anys en aquesta situació.

Els sindicats consideren que la xifra es queda curta, ja que, segons les seves estimacions, a Catalunya són uns 45.000 els treballadors interins que haurien de veure estabilitzada la seva relació laboral amb l'administració.

Fa dues setmanes el govern espanyol va anunciar la convocatòria de fins a 250.000 places de funcionari en els pròxims tres anys, al voltant del 10% es calculava que serien per a Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut