Imatge d'arxiu d'un nen a l'escola bressol
Imatge d'arxiu d'un nen a l'escola bressol
Altafulla

La Generalitat, condemnada a indemnitzar amb 300.000 euros uns pares d'Altafulla per haver-los retirat la custòdia dels fills

El tribunal considera que es va mantenir la retirada de la custòdia amb informes mèdics que deien que no hi havia maltractament

RedaccióActualitzat

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga la Generalitat a indemnitzar amb 300.000 euros una família d'Altafulla.

El tribunal considera que el Departament de Benestar Social i Família va mantenir la retirada de la custòdia dels dos fills en el temps quan els informes mèdics i judicials deien que no hi havia maltractament. La Generalitat ha reconegut l'error i dóna la raó a la família. Assegura que des del 2010 s'ha canviat part del procediment per evitar casos com aquest.

Els fets van passar el 2009 quan un informe mèdic alertava d'un possible maltractament físic per part dels progenitors al primer fill. L'administració en va retirar la custòdia als pares. Informes posteriors van posar de manifest que les lesions del menor eren compatibles amb seqüeles del part.

El 2010 va néixer el segon fill, que va ser retirat dels pares l'endemà del part, de forma preventiva. L'advocat de la família denuncia que l'administració va actuar "amb excés de zel".

Tal com explica la sentència, la parella va estar 2 anys, 1 mes i 19 dies amb la custòdia retirada del primer fill i 1 any, 5 mesos i 6 dies del segon.

Anar al contingut