Barcelona

La Generalitat compensarà els ajuntaments per la retallada del fons estatal d'acollida

La Generalitat farà una aportació suplementària als ajuntaments catalans per compensar la forta retallada del fons estatals d'acollida a la immigració. Ho ha anunciat a "El matí de Catalunya Ràdio" la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, que ha avançat que s'aprovarà una nova normativa perquè les entitats d'assistència als discapacitats millorin els seus serveis.

Actualitzat
La Generalitat posarà diners de la seva butxaca perquè els ajuntaments catalans no acusin tant la forta retallada del fons estatals d'acollida a la immigració que ha fet el govern espanyol aquest any. La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, ha explicat que la Generalitat "farà una aportació", però ha admès que això implicarà treure diners d'una altra banda.

Capdevila també ha anunciat una nova normativa -un pla Renove, n'ha dit- que obligarà a millorar els serveis a totes les entitats d'assistència a discapacitats. La consellera d'Acció Social ha dit que quan s'aprovi el decret d'acreditacions s'iniciarà un pla per ajudar a la rehabilitació d'aquests equipaments, però ha afirmat que qui no ho faci tancarà.

Concretament, Capdevila reconeix que a la residència per a discapacitats mentals de la Fundació Esmen, de Barcelona, hi ha un problema de sobreocupació. La Conselleria vol traslladar part dels usuaris a altres centres. Pares d'exinterns i extreballadors d'aquesta Fundació van denunciar a "El matí de Catalunya Ràdio" les males condicions de la instal·lació. És una residència autoritzada fa 30 anys que, segons la consellera, ara no compleix les condicions òptimes que marca la llei.

Anar al contingut