Barcelona

La Generalitat col·loca 500 milions d'euros més del previst en bons

La Generalitat ha tancat aquest dijous el termini per subscriure els últims bons a un any. El govern català ha rebut més de 89.000 sol·licituds per valor de 2.240 milions d'euros que quedaran íntegrament satisfetes. Aquesta quantitat supera un 18% l'objectiu inicial de 1.900 milions per a l'emissió a un any. A aquests bons s'afegeixen els de l'emissió a dos anys, que es va tancar dilluns i que eleven la quantitat total de bons fins als 3.200 milions d'euros en nou dies.

Actualitzat
L'11 d'abril, la Generalitat va posar en marxa una emissió de bons adreçada a inversors detallistes per valor de 2.700 milions d'euros, 1.900 a un termini d'un any i 800 a 2 anys. La bona acollida en el mercat va fer que les dues modalitats d'emissió fossin ampliades i que la Generalitat concedís un marge de 48 hores per a les subscripcions d'última hora.

En el cas de l'emissió a dos anys, tancada dilluns passat, l'interès dels inversors va fer que l'import ampliat se superés i que s'hagués de fer un prorrateig mínim a partir de 22.000 euros. Pel que fa als bons a un any, es va fixar un volum d'ampliació superior per tal que tots els inversors poguessin rebre la quantitat íntegra sol·licitada.

L'emissió acaba amb 3.200 milions d'euros col·locats en nou dies, una quantitat superior a l'objectiu inicial de 2.700 milions d'euros. Les entitats financeres que han participat en aquesta emissió són "la Caixa", Catalunya Caixa, Banc Sabadell, UNNIM, Barclays, Ahorro Corporación Financiera, Caixa d'Enginyers, GVC Gaesco i Deutsche Bank.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut