Una treballadora d'una entitat financera donant informació a una clienta.
La Generalitat garantirà als que han demanat bons un import de fins a 10.000 euros.
Barcelona

La Generalitat cobreix el primer tram de l'emissió de bons i l'amplia fins a 2.500 milions

La Generalitat ha ampliat fins a 2.500 milions d'euros el volum de l'emissió de bons dirigits a particulars que estan en circulació des de divendres passat, 22 d'octubre, segons ha informat el Departament d'Economia i Finances en un comunicat. La decisió s'ha adoptat després que el govern català es va felicitar ahir de la bona acceptació que estan tenint els bons. Concretament, la consellera de Treball, Mar Serna, va assegurar al final de la reunió setmanal de l'executiu català que la col·locació dels bons "va molt bé", per la qual cosa cal "ser optimistes" respecte del fet que es pugui exhaurir tota l'emissió prevista.

Actualitzat
De fet, les 23 entitats que gestionen els bons de deute de la Generalitat van rebre peticions el primer dia de col·locació d'entre el 50% i el 60% de l'emissió inicial de 1.890 milions, segons han assenyalat diverses fonts financeres. Tot i la bona acceptació dels bons, la consellera havia evitat pronunciar-se sobre si el govern optaria per ampliar aquesta emissió i havia apuntat que es donaria l'ordre de fer-ho si es considerava necessari més endavant.

L'emissió té un interès anual del 4,75% i els destinataris d'aquesta emissió són inversors minoristes que poden sol·licitar bons per un import mínim de 1.000 euros i un màxim de 2 milions d'euros. Aquesta emissió de deute s'insereix dins del programa ordinari de finançament de la Generalitat, que preveu habitualment altres formes d'accés tant als mercats internacionals com els domèstics (emissions de deute en euros i altres divises, crèdits sindicats, pagarés i altres).

En aquesta ocasió, es tracta d'una emissió orientada a l'estalvi domèstic minorista, i és un mecanisme que havia utilitzat anteriorment la Generalitat de Catalunya, amb la voluntat d'obrir un nou mercat en un moment en què aquest estalvi té un bon nivell de creixement.

En cas que el volum de la demanda excedeixi l'import màxim de l'emissió, es farà un prorrateig entre les entitats participants, en el qual està previst garantir l'assignació íntegra de les peticions de volum més reduït. Respecte al destí que es donarà als diners que s'aconsegueixi recaptar amb l'emissió dels bons de deute, la Generalitat ha apuntat que els recursos serviran per finançar tant la despesa corrent com la inversió que realitza l'administració catalana.
Anar al contingut