Barcelona

La Generalitat avançarà fins al 60% de l'ajuda per rehabilitar pisos

La Generalitat avançarà fins a un 60% de la subvenció per rehabilitar habitatges antics. Fins ara l'ajuda es rebia un cop finalitzades les obres, mentre que ara aquest 60% es concediran quan estigui executada una tercera part de l'obra i la resta s'abonarà ja acaba la rehabilitació. La mesura, que el consell de govern ha aprovat aquest dimarts, forma part d'un pla de reactivació del sector immobiliari i s'aplicarà en les ajudes concedides a les convocatòries del 2006, el 2007 i el 2008. El govern calcula que unes 120.000 famílies es podran acollir a l'avançament.

Actualitzat
Aire fresc per a les empreses que es dediquen a la rehabilitació d'habitatges. La Generalitat avançarà el 60% de les subvencions ja aprovades i això beneficiarà fins a 120.000 propietaris, que no hauran d'avançar tants diners a l'inici de l'obra. Una mesura que afavorirà la reactivació de reformes com la col·locació d'ascensors i rehabilitació de façanes.

El pla aprovat pel govern preveu més facilitats per als propietaris de pisos usats, però també per als d'habitatges nous. La Generalitat garantirà que aquells a qui s'adjudiqui un pis protegit podran accedir a una hipoteca. Això pot beneficiar unes 15.000 famílies durant el 2009. A més, es compromet a recomprar el pis en cas que no puguin pagar-lo.

El paquet de mesures també vol donar un respir als promotors. L'Incasòl els comprarà 500 habitatges, acabats o no, i els requalificarà com a pisos protegits. També es vol comprar sòl o urbanitzar-lo perquè s'hi faci habitatge social i finançar promocions dedicades al lloguer.

El pla anticrisi per a l'habitatge té un pressupost de 440 milions d'euros, però, de moment, es queda sense una de les mesures anunciades per ampliar el nombre de famílies amb aturats que a Catalunya es puguin acollir a la moratòria per pagar només el 50% del crèdit durant dos anys.
Anar al contingut