Treballadors de l'Hospital de Sant Pau es manifesten contra les retallades, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Treballadors de l'Hospital de Sant Pau es manifesten contra les retallades, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

La Generalitat autoritza un ERO que suspendrà 15 dies els contractes de 1.397 treballadors de l'Hospital de Sant Pau

El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ha autoritzat l'Hospital de Sant Pau a aplicar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que suposarà la suspensió temporal dels contractes de 1.397 del total de 3.835 treballadors. En un primer moment, l'ERO que havia presentat l'hospital afectava 1.491 treballadors, però finalment s'ha reduït a 1.397.

RedaccióActualitzat
Aquest dimecres, representants de la conselleria n'han informat els representants de l'empresa i dels treballadors. La resolució, amb data de l'11 de novembre, accepta que la Fundació de Gestió Sanitària Hospital de Sant Pau suspengui els contractes de 1.397 treballadors durant 15 dies, en el període comprès entre aquesta data i el 31 de desembre del 2012. L'hospital ha assegurat que té "voluntat de diàleg" amb els representants dels treballadors per facilitar l'aplicació.

Amb aquest ERO, que afecta el 36% de la plantilla, es volen estalviar 10 milions d'euros en 15 mesos, segons ha anunciat la gerència del centre. El pressupost del 2011 de CatSalut per a l'Hospital de Sant Pau és de 26,1 milions d'euros, un 8,8% menys que el 2010.
Anar al contingut