Sant Joan Despí

La Generalitat augmentarà en deu milions la partida destinada a beques menjador

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, diu a "L'entrevista del diumenge", del 3/24, que en total se'n beneficiaran uns 12.000 alumnes

RedaccióActualitzat

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha anunciat un increment de deu milions d'euros en la partida per a beques menjador del curs vinent.

En "L'entrevista del diumenge", al 3/24, la consellera ha explicat que han revisat el criteri per concedir aquestes ajudes, i que els deu milions que es destinaran a aquest concepte, i que no depenen de l'aprovació d'uns nous pressupostos, s'afegiran als cinquanta milions que ja hi havia per cobrir aquestes beques.

"La partida de beques de menjador és l'única que en tots aquests anys ha anat creixent per donar resposta a les necessitats socials dins el departament."

"La beca augmenta i s'estén. És a dir, ampliarem els supòsits de l'alumnat al 100% canviant el llindar, i, a partir d'aquí, tindrem més alumnes amb aquesta beca garantida."

La consellera d'Ensenyament calcula que se'n podran beneficiar uns 12.000 alumnes.

La LOMCE, un recorregut curt

La consellera ha dit que a la LOMCE "li queda, per sort, un recorregut ben curt" pels canvis que han suposat les últimes eleccions generals.

Sobre la supressió de la selectivitat que preveu la LOMCE ja per al curs 2016-2017, Ruiz ha assegurat que els alumnes que estant cursant Batxillerat poden estar tranquils perquè s'han fet les modificacions necessàries perquè no hi hagi canvi de sistema.

"Per als alumnes que l'any que ve faran segon de Batxillerat, el títol el continuaran donant els instituts, i també les universitats catalanes han deixat clar que volen continuar fent les Proves d'Accés a la Universitat (PAU)".

 

Bon nivell dels alumnes catalans

Ruiz també s'ha mostrat satisfeta del nivell aconseguit pels alumnes catalans perquè és bo tant en qualitat com en cohesió social.

"Hem de tenir en compte que Catalunya, durant molts anys, ha rebut un gran increment de població en relació amb la població que hi havia, i ho ha rebut en un temps molt curt i hem hagut d'escolaritzar alumnes de països en què, per exemple, no havien estat escolaritzats mai i molts d'ells no parlaven el català".

"Per tant, el sistema educatiu, si es mira des de la perspectiva dels últims deu anys, ha fet una gran feina d'integració, d'aprenentatge del català, de cohesió".

La consellera assegura que els resultats han millorat molt. S'estava amb un fracàs escolar del 30% i ara gairebé nou de cada deu alumnes aproven l'ESO, i hi havia un abandonament escolar del 28% i en els últims 7 anys això s'ha reduït fins al 18%.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut