El director general per a la Immigració, Xavier Bosch, a Catalunya Informació
El director general per a la Immigració, Xavier Bosch, a Catalunya Informació
Barcelona

La Generalitat assegura que el govern del PP vol que "la sanitat deixi de ser un dret universal"

El director general d'Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch, qualifica de cortina de fum la decisió del Ministeri de Sanitat de retirar la targeta sanitària als immigrants "sense papers" i considera que l'objectiu final és acabar amb el dret universal a la salut.

RedaccióActualitzat
El director general d'Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch, qualifica de cortina de fum la decisió del Ministeri de Sanitat de retirar la targeta sanitària als immigrants "sense papers" a partir de l'1 de setembre i de fer-los pagar l'atenció sanitària pública.

A l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació, Bosch ha afirmat que el veritable objectiu final de l'executiu del PP és acabar amb el dret universal a la salut. "El que plantegen és un canvi de model, volen que la sanitat deixi de ser un dret universal", ha considerat.

En aquest sentit, Bosch ha reiterat que el govern continuarà atenent de forma gratuïta els immigrants als centres d'atenció primària. Aquest extrem ja ha estat censurat pel PP, que critica que "puguin atendre qualsevol estranger, estigui en situació legal o il·legal a Espanya de forma gratuïta, però no poden atendre associacions que tenen cura de la gent amb discapacitat perquè no tenen diners".

Xavier Bosch ha acusat el govern espanyol de voler generar un conflicte social a Catalunya, a través de la retallada de prestacions socials, a l'estil de la campanya contra la immersió lingüística que també afecta, ha dit, la convivència.


Anar al contingut