Barcelona

La Generalitat assegura que el 90% de la xarxa viària catalana serà segura en tres anys

El Ministeri de Foment ha començat la senyalització d'alguns dels punts negres de les carreteres per tal que els conductors siguin conscients del perill d'accidents. De moment, aquest pla pilot només s'està duent a terme a les carreteres de titularitat estatal. A Catalunya està previst senyalitzar disset punts negres, dels quals ja se n'han instal·lat tres. Per la seva banda, la Generalitat creu que és més efectiu invertir en les vies per "eliminar la causa que provoca el perill", segons ha explicat a TV3 el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal. El govern català confia que d'aquí a tres anys el 90% de les carreteres catalanes siguin segures.

Actualitzat
L'estiu és una època de molt de trànsit a les carreteres, i amb més desplaçaments també hi ha més risc d'accidents. Perquè els conductors en prenguin consciència, el Ministeri de Foment ha engegat un pla pilot per senyalitzar els principals punts negres de les carreteres. La Generalitat, al seu torn, aposta per eliminar aquests punts a través d'inversions en infraestructures. El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha assegurat a TV3 que d'aquí a tres anys el 90% de la xarxa viària catalana serà segura.

El pla del ministeri s'està començant a aplicar a les carreteres de titularitat estatal. A Catalunya, es preveu instal·lar cartells en disset punts negres, i a hores d'ara ja es poden veure en tres: a la carretera C-31 entre el Prat de Llobregat i l'Hospitalet, a la N-420 a l'altura de Gandesa i a la N-230 a prop del túnel de Viella.

A les carreteres que són titularitat de la Generalitat no s'hi senyalitzaran de moment els punts negres, ja que el govern català aposta per invertir en les vies per tal de reduir el risc d'accidents. "La millor manera d'eliminar el perill és eliminar la causa que elimina el perill", ha declarat Joaquim Nadal, que ha assenyalat que la Generalitat inverteix anualment 70 milions d'euros per al manteniment i millora de les carreteres. Segons els càlculs que fa l'administració catalana, d'aquí a tres anys el 90% de les carreteres catalanes seran segures.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut