Barcelona

La Generalitat anirà a Competència si Iberia compra Spanair

El president de la Generalitat, José Montilla, ha avisat que el govern recorrerà a la Comissió de la Competència si fructifica la compra de Spanair per part d'Iberia, perquè la "concentració" podria ser "perjudicial per Catalunya, el Prat i els usuaris". Montilla ha avisat dels efectes que pot tenir el domini d'Iberia a la nova terminal del Part, la T-Sud. El president considera que l'autorització de la compra hauria d'estar condicionada a la renúncia o reassignació de "slots" o drets de vol i, fins i tot, a la reconsideració de l'assignació d'espais a la T-Sud. Això és, precisament, el que va demanar ahir la Cambra de Comerç de Barcelona, que va advertir del risc que el Prat sigui un aeroport dedicat a les línies de baix cost.

Actualitzat
Durant la sessió de control al Parlament, José Montilla ha assegurat que el govern estarà "molt atent" al procés de compra de Spanair que han impulsat Iberia i una altra companyia, perquè Catalunya "hi pot sortir guanyant o perdent". El president de la Generalitat ha dit que comparteix "la preocupació expressada pels agents econòmics i socials", amb referència a l'avís que va fer 24 hores abans la Cambra de Comerç de Barcelona.

Montilla ha afegit que la Generalitat "no assistirà impassible" a la possible compra, sinó que es personarà davant la Comissió de la Competència "com a element actiu i interessat". Una de les alternatives que ha plantejat és que s'autoritzi la compra només si es renuncia a determinats drets d'enlairament i aterratge -els "slots"- o es reassignen, i fins i tot si es replanteja l'adjudicació de la T-Sud, que van guanyar les aliances encapçalades per Iberia i Spanair.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut