Un adolescent envia un missatge a través del mòbil.
Els vídeos es van distribuir ràpidament mitjançant Whatsapp.
Barcelona

La Generalitat alerta de casos d'assetjament en parelles joves a través de les noves tecnologies

La Generalitat ha detectat l'ús de xarxes socials com Facebook o d'aplicacions per a mòbil com Whatsapp com a eines d'assetjament i de violència masclista. El fenomen es dóna sobretot en parelles joves i adolescents.

Catalunya RàdioActualitzat
Xarxes socials com Facebook i aplicacions de telefonia mòbil com Whatsapp s'estan convertint en eines d'assetjament en la violència masclista. És un nou fenomen que ha detectat la Generalitat, generalment entre parelles joves i d'adolescents.

La coordinadora de la unitat de suport a l'atenció a les víctimes de la Generalitat, Alba Alfageme, ha explicat a Catalunya Ràdio que alguns joves fan servir les xarxes socials o els telèfons amb geolocalitzador com a eines per coartar i limitar la voluntat de les seves parelles. "Ens trobem alguns" nois que "cada dia demanen" a les seves parelles "fotografies de com van vestides, amb qui estan dinant, que facin una foto amb la gent que l'acompanya..." Això és un nou "front de conflicte i un altre cop una excusa per anar retallant la seva llibertat a l'hora de prendre les decisions".

Alba Alfageme reconeix que sovint es minimitzen aquestes situacions i recomana a les noies que rebin aquest tipus d'assetjament que ho comuniquin a algú de la seva confiança.

Segons les últimes dades sobre violència masclista, l'any passat aproximadament el 55% de les més de 13.000 denúncies que es van presentar eren de dones menors de 35 anys.
Anar al contingut