Barcelona

La Generalitat adverteix a Salou que sense civisme podria perdre la certificació de turisme familiar

Uns 4.000 universitaris britànics han arribat aquest dimarts a Salou per participar en el segon Saloufest. Hotelers i restauradors veuen la iniciativa amb bons ulls però no és el cas dels veïns, que ja en el primer Saloufest es van queixar del soroll i el comportament dels joves. La Generalitat, a través del conseller d'Innovació Josep Huguet, ha advertit el consistori que mantenir la certificació de destinació apta per al turisme familiar va estretament lligat a "garantir el civisme" a l'espai públic. L'Ajuntament afirma que està treballant en una ordenança de civisme.

Actualitzat
Segons ha explicat el mateix Huguet a la roda de premsa posterior al consell executiu, un alt càrrec de la conselleria s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament de Salou per fer-li arribar les inquietuds del govern respecte a aquest tipus d'iniciatives.

Huguet considera que el debat no ha de ser a favor o en contra del turisme de motxilla. I és que aquest turisme juvenil que avui gasta poc serà el turisme car de la Catalunya de demà passat. El debat ha de ser si hi ha o no les condicions de recepció que permetin garantir el civisme a l'espai públic, i això és responsabilitat bàsica dels ajuntaments.

El conseller creu que el turisme no s'ha de centrar a rebentar preus, perquè això també "es paga car". Malgrat això, Huguet s'ha mostrat comprensiu amb el fet que en moments de la temporada que siguin fluixos es facin ofertes que serveixin per mantenir els hotels oberts. Això sempre que no perjudiquin la imatge de Catalunya.

La Generalitat defensa el model que aplica el sector turístic català i titlla d'excepcions i "reminiscències del passat" casos com el de Salou. Mentrestant, la localitat ha rebut el segon grup de 4.000 estudiants que participarà en el segon Saloufest. La seva arribada coincideix amb la disputa del partit de Champions entre el Barça i l'Arsenal, raó per la qual els pubs de Salou ja han anunciat que els faran preus especials.

Salou treballa en una ordenança de civisme

L'advertència de la Generalitat tindrà la seva resposta. L'Ajuntament de Salou prepara una ordenança de civisme que reguli activitats com la polèmica Saloufest. El consistori ja fa tres mesos que hi treballa, i confia a aprovar la normativa municipal ben aviat.

L'empresa organitzadora d'aquestes colònies esportives ha duplicat el nombre de monitors per a la segona tanda d'estudiants. L'Ajuntament també ha reforçat el dispositiu policial. Els veïns confien que això evitarà nous conflictes.

Uns 4.000 estudiants universitaris britànics han arribat aquest dimarts a Salou en la segona tongada del Saloufest. S'hi estaran fins dissabte.

Anar al contingut