Barcelona

La Generalitat activa el pla per donar formació i feina a 5.000 joves que ni estudien ni treballen

Fins a 5.000 joves catalans dels 150.000 que ni estudien ni treballen es podran acollir a un nou programa de formació perquè puguin aprendre un ofici. El govern català ha aprovat aquest programa, que preveu també buscar-los un contracte de sis mesos. Era un anunci que ja s'havia fet, però que posa en marxa ara. Per això, l'oposició ho considera electoralisme.

Actualitzat
A Catalunya hi ha milers de joves que ni treballen ni estudien, més de 150.000, segons alguns estudis. Molts són fruit del fracàs escolar o d'haver deixat la formació professional a mitges i, des de fa anys, víctimes de l'atur. Per superar aquesta situació els joves podien rebre formació i feina durant dos anys a les escoles taller, ara tancades.

Per això, des de l'abril el Departament de Treball busca alternatives per a aquests joves i, finalment, aquesta setmana posarà en marxa un programa per a dos anys, adaptat a la reforma laboral.

Fins a 5.000 joves de fins a 24 anys que se seleccionaran amb l'ajuda dels ajuntaments en seran els beneficiaris. Rebran prop de 400 hores de formació, 280 hores específiques en un ofici o una matèria determinada. Després els buscaran un contracte de treball en un Ajuntament o una empresa. Serà un contracte de sis mesos, per un 70% de la jornada, i el salari, de 433 euros mensuals, el pagarà la Generalitat. A canvi, l'empresari, com recull la reforma laboral, no pagarà les cotitzacions a la Seguretat Social i haurà de completar el salari si el contracta més hores.

Per la UGT, és bo que es posin en marxa mesures per a aquest col·lectiu, però no confien que aquesta resolgui el greu problema de fons que hi ha. Comissions Obreres assegura que són poques hores de formació per donar una sortida real als joves, i que és més una política d'aparador que cap altra cosa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut